Cadzand

 

 

Zon, zee en strand…

 

Cadzand-Bad is de meest zuidelijke badplaats van Nederland met het meest aantal zonuren, helder, fris zeewater en brede goudgele zandstranden. Naast de vele soorten schelpen vindt u er ook haaientanden van miljoenen jaren oud. Even verderop lonkt de Bourgondische levensstijl van Vlaanderen, oude vestingstadjes als Aardenburg en Sluis liggen binnen handbereik. Het klimaat is er aangenaam mild. Cadzand-Bad, daar waar het goed vertoeven is.

 

Op zoek naar rust…

 

Blootsvoets langs het kilometerslange strand, op de grens van golven en duinen, de wind door je haren, de zon hoog aan de hemel. Een schip dat zich langzaam verschuilt achter de horizon op het ritme van een kalme golfslag. Hoge duinen, begroeid met wuivend helmgras, vanwaar de einder lonkt. Het leven gaat er z’n gang, kalm en evenwichtig. Dat is West-Zeeuws-Vlaanderen en zo is Cadzand… een oase van rust in de dagelijkse drukte.

 

…of om actief te zijn

 

Nieuwe energie op te doen, je jong en gezond voelen. Bewegen op diverse manieren. Fietsen langs goudgele korenvelden en kreken, surfen op hagelwitte schuimkoppen, buitengaats zeilen langs de Noordzeekust, zwemmen, paardrijden en zeevissen. Of hoog op het duin de wind uitdagen met een vlieger in de hand. Ook zo beleef je Cadzand-Bad; een beetje Nederlands, een vleugje Vlaams.

  

Terug in het verleden...

 

Eeuwen overbruggen, op zoek naar de verloren tijd. Vanuit Cadzand-Bad slechts een kleine stap. Gent en Brugge ademen nog immer de grandeur van weleer. De late Middeleeuwen. Gotische torens, kerken en kathedralen, barokke gevels en magistrale musea markeren er de schilderachtige pleinen en stegen uit de tijd dat deze steden de culturele handelscentra waren van de westelijke wereld. Een bezoek dat je voor altijd bij blijft, een indruk om nooit te vergeten.